crossroadlogo

Crossroad Culture

Crossroads in Healthcare has been a great succes ! PowerPoints and seminar summaries now PDF's available on our Crossroads in Healthcare webpage

 

Nieuw vanaf September 2017

Debat serie in samnewerking met Jungle Amsterdam

(Click on the pciture to download the interview)

interview lezingen

korea lezing

Noord Korea,

Stemmen uit het verleden,
Angst voor de toekomst,
Terugkeer naar de menselijkheid


Het huidige conflict tussen Noord Korea en de Verenigde Staten dreigt spanningen te veroorzaken in de hele regio. De dreiging met oorlog heeft alle landen en vooral China, Zuid Korea, Japan op scherp gesteld. De wortels van het conflict zijn voor de meeste mensen niet erg duidelijk. Het beeld dat wordt geschapen over de rol van Noord Korea is wellicht wat al te simpel. Mariska Stevens en Jan van der Putten, beiden zeer ervaren onderzoekers en schrijvers, vergelijken verschillende soms tegengestelde invalshoeken. Zij geven gezamenlijk een lezing en debatteren na afloop over de geschiedenis en de huidige stand van zaken waarna de zaal wordt uitgenodigd deel te nemen aan de discussie. De lezing doorbreekt vooroordelen en stereotypen middels informatie voor het brede publiek. Ze is gericht op debat over spannende stellingen en levendige presentaties. De stellingen van het debat zullen op de bijeenkomst worden aangegeven.
Sprekers, presentaties met illustraties en discussie met publiek.
Mariska Stevens: Crossroad Culture (cultureel antropoloog/ auteur/ maatschappij critica: laatste boek: ‘A Sense of Culture’ )
en
Jan van der Putten; Eyes on China (auteur/ kritisch journalist/ columnist o.a. Groene Amsterdammer, publicist verschillende boeken: laatste boek: ’Botsende supermachten’ )

Kaarten 15€ , verkoop email: mariskastevens@gmail.com
Bij verkoop aan de zaal riskeert u dat de bijeenkomst vol is.

Woensdag 18 Oktober, Jungle Amsterdam (voormalig Muiderpoort theater) 1e van Swindenstraat 26 1093 VS Amsterdam

Overige lezingen 2017-2018 met Jungle Amsterdam (link)

 

guanyin statueVrijdag 29 september 2017  Amsterdam.  10u tot 17u

‘Oosterse wijsheid en wijze zelfstandigheid’
Eigentijdse benaderingen van Guanyin boeddhisme
en hoe kan je in de relatie met je cliënten / leerlingen /
patiënten omgaan met Oosterse denkbeelden?

Guanyin – Voor velen bekend als de godin van Genade of Compassie. Een orakel aan de hand van de 100 gedichten die voor het eerst vertaald werden in het Nederlands. Een workshop inclusief werkboek om meteen aan de slag te gaan. Over de individuele balans tussen ondersteuning en afhankelijkheid in relaties. Over ‘Spirituele’ onafhankelijkheid als einddoel van een ontwikkelingsproces. Wil jij leren hoe je jezelf kunt inschatten zonder het maken van een oordeel? Kijk dan op de Yan sheng webpagina voor meer info omtrent deze unieke kans: http://www.cnys-tcm.com/guanyin-relaties/

ONAFHANKELIJKHEID moet worden gestimuleerd binnen de zorg. Dat geluid hoor je althans vanuit verschillende hoeken in het uitgebreide zorgstelsel. Maar weet jij als behandelaar of cliënt ook wat dit inhoudt, hoe je dit vormgeeft? Hoe culturele factoren de balans tussen ondersteuning en afhankelijkheid kunnen verstoren? En durf jij ook te streven naar (spirituele) onafhankelijkheid als einddoel van het ontwikkelingsproces?

Registratie en uitgebreide info:  http://www.cnys-tcm.com/guanyin-relaties/

In samenwerking met Stichting Yangsheng: aanmelden voor 27 Augustus

back to the top

Vanaf November/ December 2017: Nieuwe workshops speciaal voor alternatieve genezers

Behandelen zonder autonomieschade
vanuit etno-psychologisch perspectief
Training voor alternatieve (en andere) genezers in
het omgaan met autoriteit in behandelingsrelaties

(trainingen vinden plaats in Amsterdam)

Achtergrond: In iedere samenleving en in iedere cultuur reageren individuen volgens patronen die overeenkomen met hun achtergrond. Deze achtergronden  zijn zeer variabel, zowel persoonlijk als cultureel. Centraal in de context van alternatieve behandelingen zijn deze achtergronden bepalend voor de perceptie van vertrouwen, capaciteit, autoriteit en verwachting omtrent de behandelaar. In deze workshop wordt de volgende vraag vanuit de optiek van cliënt en behandelaar geanalyseerd, besproken en beantwoord aan de hand van socio-culturele en etno-psychologische variabelen:

Hoe kan een behandelaar zorgdragen voor het gezond houden van de behandelrelatie met cliënten?

De werkwijze:

  • Uitgebreid interactief seminar over de onderwerpen
  • Een (voor jouw ogen aleen) communicatie assessment speciaal ontwikkeld voor behandelaars.
  • Oefeningen in praktijk communicatie
  • Discussie en uitwisseling Creatieve input: jouw ervaringen zijn waardevol

Training door Mariska Stevens deed reeds de 80-er jaren onderzoek naar de receptie van alternatieve geneeswijzen in de reguliere gezondheidszorg. Zij verzorgde een workshops over Chinese culturen aan het Regionale Opleidingsinstituut voor postdoctorale training (RINO), gaf workshops voor de afdeling psychologen en decanen aan de UvA, initieerde als eerste workshops over internationale studenten counseling voor aankomende counselors aan Donghua University in Shanghai, China, verzorgde lezingen over de arts-patiënt relatie aan Longhua Hospital in Shanghai China en organiseerde de conferentie ’Crossroads in Health Care' op 12 mei j.l.

Eind November 2017 verschijnt bovendien:

Van therapeuten en de dingen die voorbijgaan

cover autority

Verkrijgbaar in december 2017 , meer info over de workshops, email: mariskastevens@gmail.com

back to the top

Look back at 'Crossroads in Healthcare':

seminar program download

click on image for program pdf

Go to our Crossroads in Healthcare page for the photo's and results of the conference! Pdf on the PowerPoint presentation to come out soon.

overview public

 

www.crossroadculture.com
tel. The Netherlands: 31-20-6921400/ 31-613081459
Email: mariskastevens@gmail.com

back to the top

 

 

 

 

 

about us

chinese medicine

news button

seminars button

service button

cases button

publication button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright 2017 Crossroad Culture